Positieve stemming op beurzen houdt aan

29 juni 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – De Europese effectenbeurzen lieten woensdag opnieuw een positief beeld zien. Daarmee werd het dinsdag ingezette herstel van de zware koersverliezen duidelijk vervolgd. De schrik over de brexit bij beleggers verdween wat naar de achtergrond. Daarnaast boden de stijgende olieprijzen en de hogere slotstanden in New York en Azië steun aan het sentiment.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 13.05 uur een winst van 2,2 procent op 427,24 punten. De MidKap won 1,9 procent tot 600,80 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs werden winsten behaald tot 2,6 procent. Beleggers zijn in afwachting van enkele macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten, maar ook op inflatiedata uit Duitsland.

De beurs in Istanbul tekende een klein verlies op. Turkse beleggers zijn geschrokken van de aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanbul dinsdagavond.

Koplopers

Kabelaar Altice stond met een winst van 3,7 procent bij de koplopers in de AEX. De nieuwe topman Michel Combes heeft gezegd dat de groei van het bedrijf in de Verenigde Staten ligt. Onlangs rondde Altice de miljardenovername van de Amerikaanse branchegenoot Cablevision af.

Staalconcern ArcelorMittal noteerde een plus van 3,8 procent. Obligatiehouders van ArcelorMittal hebben voor ruim 576 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan de staalgigant. Het voornemen om de leningen vervroegd af te lossen werd twee weken geleden aangekondigd. Grootste stijger in de hoofdindex was Gemalto dat 4,6 procent won.

Opmars

In Londen zetten de Britse banken hun opmars voort, na de dramatische koersdalingen door de uitslag van het brexit-referendum. Zo won Lloyds Banking Group 2,3 procent, Royal Bank of Scotland klom 2,5 procent en Barclays steeg 3,2 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 48,40 dollar en Brentolie klom 1 procent tot 49,06 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1053 dollar, tegen 1,1047 dollar aan einde van de Europese handel dinsdag.