Oproep tot meer economische eenheid in EU

26 juni 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Duitsland en Frankrijk moeten vaart maken met het verder doorvoeren van de gezamenlijke Europese markt, nu het Britse volk heeft besloten om de Europese Unie te verlaten. Die oproep deden Duitse en Franse werkgeversorganisaties zondag.

Duitsland en Frankrijk zijn Europa’s twee grootste overgebleven economieën. Volgens ondernemersverenigingen BDI en BDA uit Duitsland en Medef uit Frankrijk is ,,de Frans-Duitse motor nu meer onmisbaar dan ooit”. Ze vinden dat de EU nu op alle terreinen ,,met één stem” moet spreken. Daarbij benadrukken ze het belang van de euro en het vrije verkeer van goederen, diensten, kapitaal en arbeid in Europa. De werkgevers eisen ook dat er nieuwe manieren gevonden worden om samen te werken met Groot-Brittannië.