Nerveuze beurshandel in Azië

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurshandel in het Verre Oosten verliep vrijdagochtend zeer nerveus. De graadmeters toonden tussentijds flinke verliezen. Beleggers in Azië zijn in afwachting van de definitieve uitslag van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.

Daarbij lijken de kansen op een brexit langzaam maar zeker toe te nemen. ,,De markten zijn momenteel erg nerveus”, aldus een handelaar. De eerste echte openingsindicator voor de beurs in Londen, die een sterk verlies voor de toonaangevende FTSE signaleerde, gaf de Aziatische markten daarbij een stevige tik omlaag.

De Nikkei-index in Tokio stond tussentijds 2,3 procent in het rood op 15.861,70 punten. De Kospi in Seoul zakte 1,3 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 2,2 procent.