Geen uitzicht op doorstart Scheer & Foppen

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HARDERWIJK (ANP) – Voor de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen zit er waarschijnlijk geen doorstart meer in. Bij de curatoren hebben zich wel diverse geïnteresseerde partijen gemeld, maar geen van de overnamekandidaten kwam met een bod dat interessant genoeg was om verder te praten.

Curator Bavo König liet donderdag weten dat hij de 56 filialen nog tot half juli wil openhouden. Komende weken gaan de curatoren nog kijken of individuele vestigingen of delen van de keten voortgezet kunnen worden. Overigens hoeven klanten die nog een servicecontract of garantie hadden bij Scheer & Foppen zich geen zorgen te maken. Die diensten worden overgenomen door branchegenoot Expert.

Scheer & Foppen werd ruim vijftig jaar geleden opgericht en telde 475 medewerkers. Het bedrijf, dat vooral in het noordoosten van het land te vinden is, kampte al jaren met een teruglopende omzet door toenemende concurrentie van webwinkels.