Europese beurzen sluiten dieprood

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurzen in Europa zijn vrijdag met stevige verliezen de handel uitgegaan. De wil van de Britten om de Europese Unie te verlaten, zorgde voor een zware handelsdag. Vooral bankaandelen gingen in de uitverkoop.

De AEX-index in Amsterdam sloot uiteindelijk 5,7 procent lager op 424,20 punten. In de loop van de sessie wist de hoofdindex op het Damrak nog wel iets van de eerdere minnen tot wel 9 procent goed te maken. Desondanks gaat de handelsdag de boeken in als een van de 25 slechtste beursdagen ooit. Slechtste dag ooit is nog steeds 19 oktober 1987, toen de AEX 12 procent kwijtspeelde.

De MidKap sloot uiteindelijk 6 procent lager op 609,86 punten. De beurs in Londen ging 3,2 procent omlaag, Frankfurt en Parijs verloren tot 8 procent. Milaan en Madrid daalden ruim 12 procent.