‘Crisis geen vat op inkomensongelijkheid’

29 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De economische crisis heeft geen vat gehad op de ontwikkeling van de inkomensgelijkheid in Nederland. Dat blijkt uit de welvaartsmonitor die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag presenteerde.

Sinds 2001 zijn de inkomensverschillen tussen klein en vrijwel stabiel. Wel steeg de de ongelijkheid in vermogen als gevolg van de ingestorte woningmarkt, maar door het aantrekken van de huizenprijzen nam die in 2014 niet verder toe. De publicatie bevestigt het beeld van herstel sinds de crisis in 2008, zei econoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. Hij gaf wel toe dat de uitslag van het Britse referendum voor grote onzekerheid zal zorgen, wat op den duur mogelijk in de huishoudportemonnee wordt gevoeld.