Chinese concurrent ArcelorMittal in de maak

27 juni 2016Leestijd: 1 minuut

PEKING (ANP) – De twee grote Chinese staalbedrijven Shanghai Baosteel Group and Wuhan Iron & Steel Group werken aan een fusie. De tweede en zesde Chinese staalfabrikant gemeten naar productie zouden samen de grootste staalmaker van het land worden en qua omvang de concurrentie aankunnen met marktleider ArcelorMittal.

De handel in aandelen van de twee Chinese bedrijven werd maandagochtend stilgelegd wegens ,,strategische heroverwegingen”, meldden de twee bedrijven via de beurs van Shanghai. Verdere mededelingen werden niet gegeven. De bedrijven hebben samen een marktwaarde van 16,3 miljard dollar en een jaarcapaciteit van 70 miljoen ton.

China kampt met een enorme overproductie van staal. De fusie past in de Chinese overheidsplannen om iets aan de inefficiëntie in de sector te doen.