Beleggers blijven goedgemutst

29 juni 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – De Europese effectenbeurzen lagen er woensdagmiddag opgewekt bij. Daarmee werd het dinsdag ingezette herstel van de zware koersverliezen duidelijk vervolgd. De schrik over de brexit bij beleggers is inmiddels wat naar de achtergrond verdwenen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 15.50 uur een winst van 2,5 procent op 427,99 punten. De MidKap won 2,1 procent tot 602,12 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs werden winsten behaald tot 2,4 procent.

Kabelaar Altice stond met een winst van 3,6 procent bij de koplopers in de AEX. De nieuwe topman Michel Combes heeft gezegd dat de groei van het bedrijf in de Verenigde Staten ligt. Onlangs rondde Altice de miljardenovername van de Amerikaanse branchegenoot Cablevision af.

Olie

Staalconcern ArcelorMittal noteerde een plus van 3,7 procent. Obligatiehouders van ArcelorMittal hebben voor ruim 576 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan de staalgigant. Het voornemen om de leningen vervroegd af te lossen werd twee weken geleden aangekondigd. Grootste stijger in de hoofdindex was Gemalto dat 4,8 procent won. ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 1,7 procent.

In Londen liet Barclays een plus zien van 1,9 procent. Britse banken zaten dinsdag al in de lift, na de dramatische koersdalingen door de uitslag van het brexit-referendum. De aandelen Lloyds Banking Group en RBS waren woensdag aanvankelijk ook nog erg in trek, maar hun winsten liepen later terug. Lloyds Banking Group stond 0,4 procent hoger, RBS 0,1 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 48,27 dollar en Brentolie klom 0,6 procent tot 48,85 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1104 dollar, tegen 1,1047 dollar aan einde van de Europese handel dinsdag.