Banken spelen in op vragen over brexit

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Banken zetten extra personeel in om vragen te beantwoorden naar aanleiding van de brexit. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) roept de uitslag van het Britse referendum veel vragen op bij klanten.

Voorzitter Chris Buijink van de koepelorganisatie laat weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten. ,,De Britse keuze is helder. Voor ons komt het er nu op aan de Europese Unie verder te verbeteren en daarnaast te werken aan een goede nieuwe verhouding met het Verenigd Koninkrijk, op Duitsland na de belangrijkste handelspartner van ons land.”

Buijink ziet de EU als een positieve kracht voor de Nederlandse banken. ,,Dat wordt versterkt door de totstandkoming van de Europese bankenunie.”