Winst ING daalt

10 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – ING heeft in het eerste kwartaal bijna 30 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. De bank was minder geld kwijt aan slechte leningen, maar zag de kosten rond regelgeving stevig oplopen.

ING meldde dinsdag een nettowinst van 1,3 miljard euro over de eerste drie maanden van 2016, tegen 1,8 miljard euro een jaar eerder. Zonder eenmalige mee- en tegenvallers zakte het resultaat met 29 procent naar 842 miljoen euro.

De bank wist de rente-inkomsten met 2 procent op te schroeven, terwijl de provisies min of meer stabiliseerden. Het nieuwe toezichtsregime in de bankensector bracht bijna een half miljard euro aan kosten met zich mee. ING verwacht dat de regelgevingskosten in heel 2016 met ruim 300 miljoen euro oplopen naar circa 960 miljoen euro.