Wall Street sluit vlak na opmars

14 april 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag nagenoeg onveranderd geëindigd, na de winsten van de afgelopen dagen. Beleggers op Wall Street verwerkten kwartaalresultaten van onder meer Wells Fargo, Bank of America en Delta Air Lines, en wat macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent hoger op 17.926,43 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg een fractie tot 2082,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond iets lager op 4945,89 punten.

Bank of America, de op een na grootste bank van de VS, zag zijn winst in het afgelopen kwartaal dalen, maar ziet wel ruimte voor meer kostenbesparingen. Het aandeel steeg 2,5 procent. Branchegenoot Wells Fargo boekte eveneens een lagere winst en verloor 0,5 procent.

Luchtvaartmaatschappijen

Delta Air Lines heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van lagere brandstofprijzen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en wist mede daardoor de winst met ruim een kwart op te voeren. De luchtvaartmaatschappij klom 0,9 procent. Andere maatschappijen gingen mee omhoog. Zo steeg American Airlines 3,1 procent en United Continental ging ruim 2 procent vooruit.

De producent van harde schijven Seagate Technology kelderde echter meer dan 20 procent, na teleurstellende prognoses. Andere technologiebedrijven werden mee omlaag getrokken. Branchegenoot Western Digital leverde 6,7 procent in en chipproducent Micron Technology verloor 4,4 procent. Marktleider Intel daalde 1 procent in waarde.

Uitkeringsaanvragen

Voorbeurs werd door de Amerikaanse overheid gemeld dat het aantal uitkeringsaanvragen in de VS vorige week is gedaald naar het laagste niveau sinds 1973. Verder werd bekend dat de Amerikaanse inflatie in maart iets is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 41,50 dollar en Brentolie daalde 0,7 procent naar 43,89 dollar per vat.

De euro noteerde 1,1260 dollar, tegen 1,1257 dollar aan het Europese slot van de handel.