Verkopen Jeep helpen Fiat aan meer winst

26 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Fiat Chrysler profiteert van een grotere vraag naar Jeeps in Europa en de Verenigde Staten. De Italiaans-Amerikaanse autofabrikant zag zijn totale verkopen afgelopen kwartaal licht teruglopen, tot 1,1 miljoen stuks, maar van het merk Jeep werden er juist 15 procent meer aan de man gebracht.

De winst van Fiat Chrysler kwam mede hierdoor fors hoger uit. Het bedrijfsresultaat verdubbelde bijna tot een kleine 1,4 miljard euro, van 700 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 3 procent tot 26,6 miljard euro.

Een week geleden kreeg Fiat Chrysler nog te maken met een grote domper. Het concern kondigde aan meer dan een miljoen auto’s terug naar de garage te roepen vanwege een probleem met de versnellingsbak. De onderneming ziet op basis van de sterke resultaten in het eerste kwartaal echter geen reden om zijn eerdere prognoses voor het hele jaar naar beneden bij te stellen.