Telecomsector ontkomt niet aan kredietregels

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Telecombedrijven die telefoontoestellen op afbetaling aanbieden, moeten aan dezelfde regels gaan voldoen als ‘normale’ kredietverleners. Ook zullen ze een vergunning moeten gaan aanvragen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat liet minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdag weten aan de Tweede Kamer.

Telecombedrijven reageren teleurgesteld. In de sector is afgelopen maanden hard gewerkt aan een gedragscode voor telecomkredieten, waardoor ze vrijstelling zouden kunnen krijgen van de strengere regelgeving. Maar volgens Dijsselbloem is het de sector niet gelukt een gedragscode voor te stellen die zowel voldoet aan de Europese regels voor consumentenkrediet als aan de mededingingswet.