Tele2 trekt meer klanten in Nederland

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

STOCKHOLM (ANP) – Tele2 heeft vorig kwartaal per saldo 31.000 klanten voor mobiele telefonie geworven in Nederland. Het telecombedrijf profiteerde onder meer van de introductie van de iPhone in zijn aanbod en de investeringen in het nieuwe 4G-netwerk.

De omzet van het Zweedse concern in Nederland steeg in de eerste drie maanden van 2016 met 3 procent, naar 1,4 miljard Zweedse kroon (157 miljoen euro). Daarbij werd een negatief bedrijfsresultaat (ebitda) van omgerekend 3,4 miljoen euro geboekt. Op de markt voor mobiele telefonie groeide de Nederlandse omzet met een kwart.

Tele2 is ook actief in Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan, Kroatië en de Baltische staten. De totale omzet van het concern zakte vorig kwartaal met 1 procent naar 6,5 miljard kroon. Het bedrijfsresultaat lag met 1,2 miljard kroon 14 procent lager dan in de eerste drie maanden van 2015.