Stijging cao-lonen in stroomversnelling

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De cao-lonen zijn in het eerste kwartaal met 1,8 procent gestegen. Dat is een versnelling ten opzichte van 2015, toen de lonen met een toename van 1,4 procent de sterkste groei lieten zien sinds 2012. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte donderdag bekend dat vooral ambtenaren in de eerste maanden van dit jaar meer kregen bijgeschreven.

De lonen bij de overheid stegen met 3,1 procent, tegen 1,6 procent in de particuliere sector en 1,3 procent in de gesubsidieerde branche (gezondheidszorg, sociale verzekeringen).

Volgens het CBS is de gemiddelde loonstijging sinds de tweede helft van 2014 hoger dan de inflatie. Eerder op de dag maakte het statistiekbureau bekend dat de inflatie in maart uitkwam op 0,6 procent.