Sterke prestaties voor moederbedrijf Perry

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Het Britse JD Sports, dat in Nederland de sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport heeft overgenomen, heeft in zijn gebroken boekjaar de winst en de omzet fors zien groeien. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht van de onderneming.

In het jaar dat eind januari eindigde groeide de omzet met 20 procent tot ruim 1,8 miljard pond. De winst voor belasting kwam uit op 131 miljoen pond, zo’n 45 procent meer dan een jaar eerder. De omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn, dikte met bijna 12 procent aan. Topman Peter Cowgill sprak dan ook van sterke resultaten, en wees op de uitbreidingen van het concern in Europa.

JD Sports nam in maart Perry en Aktiesport over voor 26,5 miljoen euro uit de failliete boedel van moederbedrijf United Sports Group (USG). Dat ging eerder dit jaar ten onder aan de aanhoudende malaise in de Nederlandse detailhandel.