Recordproductie voor staalgigant Tata Steel

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

MUMBAI (ANP) – De Indiase staalproducent Tata Steel heeft afgelopen boekjaar zijn grootste productie ooit gedraaid. Het moederbedrijf van het voormalige Hoogovens in IJmuiden leverde meer dan 9,5 miljoen ton staal, tegen 8,8 miljoen een jaar eerder.

Het sterke productiecijfer zegt weinig over de financiële prestaties van het bedrijf. Tata bracht vrijdag nog geen resultaten naar buiten, maar in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar schreef het concern al rode cijfers. Het boekjaar liep tot eind maart.

Tata heeft flink te lijden van scherp gedaalde prijzen. Vooral staalbedrijven uit China, Rusland, Zuid-Korea en Japan kampen met een terugvallende vraag in eigen land. In plaats van hun overcapaciteit aan te pakken, dumpen zij hun producten tegen bodemprijzen op onder meer de Europese markt.

Onlangs werd bekend dat Tata van plan is zijn verlieslijdende Britse activiteiten te verkopen. Het bedrijf had al aangekondigd duizenden banen te gaan schrappen in Groot-Brittannië. Met de Indiase en Nederlandse activiteiten van het concern zou het volgens bronnen van zakenkrant Financial Times wel goed gaan.