Overname Mecom stuwt resultaten De Persgroep

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Persgroep heeft de opbrengsten afgelopen jaar, mede dankzij de overname van het Britse Mecom, met ruim de helft zien toenemen tot 1,3 miljard euro. De nettowinst steeg met bijna een derde tot 43 miljoen euro, blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag.

Door de overname van Mecom kwamen de zeven regionale kranten van Wegener onder een dak met de dagbladen AD, Volkskrant, Trouw en Het Parool. De in totaal elf Nederlandse krantentitels die De Persgroep nu bezit, hebben een gecombineerde oplage van 1,4 miljoen exemplaren per dag.

De dagbladen wisten de omzet uit abonnementen en losse verkoop afgelopen jaar op peil te houden, mede dankzij een substantiële groei van de Volkskrant en Trouw. De opbrengsten uit advertenties daarentegen stonden opnieuw onder druk. De internetactiviteiten in ons land boekten meer omzet en winst.