Opnieuw bestuurder weg bij verzekeraar Vivat

11 april 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Operationeel directeur Albert Bakker vertrekt per direct bij verzekeraar Vivat. Daartoe is ,,in onderling overleg” besloten, meldde het bedrijf maandag, zonder de reden voor zijn vertrek te noemen.

Vivat is de voormalige verzekeringstak van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal. Het bedrijf werd vorig jaar verkocht aan de Chinese branchegenoot Anbang. Kort daarop stapte bestuursvoorzitter Gerard van Olphen op. Bakker nam zijn taken waar totdat vorige maand Ron van Oijen werd aangesteld als nieuwe topman.

Een woordvoerster van Vivat kon desgevraagd niet toelichten waarom na Van Olphen ook Bakker weggaat bij Vivat. Zij ging evenmin in op vragen over een eventuele vertrekpremie. Als die wordt betaald, zal die in lijn zijn met de regels die gelden voor financiële bedrijven, gaf ze wel aan.

Twee nieuwe bestuurders

Het afscheid van Bakker valt samen met de voordracht van twee nieuwe bestuurders. Jeroen Potjes volgt hem op als operationeel directeur en Wendy de Ruiter-Lörx is de beoogde nieuwe commercieel directeur. Hun benoeming is nog wel afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders.

Potjes werkte 23 jaar voor het verzekeringsbedrijf van ING, later Nationale-Nederlanden (NN). Sinds vorig jaar is hij niet-uitvoerend bestuurder bij Anbang in België. De Ruiter-Lörx werkt sinds 2012 bij Reaal en werd in 2014 benoemd tot directeur Reaal Leven en Hypotheken. Ook zij heeft een verleden bij ING en NN.