Opmars Europese beurzen krijgt vervolg

19 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Op de Europese beurzen kreeg de opgaande beweging die maandag tegen het eind van de handelsdag werd ingezet dinsdag een vervolg. De positieve teneur was mede te danken aan de hogere slotstanden in New York en op de Aziatische markten. In Amsterdam werd AkzoNobel beloond voor beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Enkele minuten na de handelsaanvang stond de AEX-index 0,4 procent hoger op 452,42 punten en steeg de MidKap 0,2 procent tot 682,10 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,5 procent vooruit.

Verf- en chemieconcern AkzoNobel (plus 1,8 procent) zag zijn omzet met 4 procent dalen door negatieve wisselkoerseffecten. Het bedrijf verkocht echter meer producten dan een jaar eerder en wist zijn nettowinst met 50 procent op te voeren, tot 240 miljoen euro. AkzoNobel verwacht dat de marktomstandigheden onveranderd moeilijk blijven, maar de resultaatsverbetering was voor de Belgische bank KBC voldoende aanleiding om zijn beleggingsadvies te verhogen.