Onrust op markten drukt winst Morgan Stanley

18 april 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De onrust op de financiële markten heeft in het eerste kwartaal een flinke wissel getrokken op de winst van de Amerikaanse bank Morgan Stanley. Die ging ruimschoots door de helft ten opzichte van een jaar eerder, zo werd maandag bekendgemaakt.

Morgan Stanley boekte vorig kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, tegen 2,4 miljard dollar een jaar eerder. De totale opbrengsten zakten van 9,9 miljard naar 7,8 miljard dollar.

,,Het eerste kwartaal werd gekenmerkt door uitdagende marktomstandigheden en beperkte activiteit bij klanten”, zei topman James Gorman in een toelichting. Volgens hem zijn er ,,tekenen van herstel” te zien in de markt, maar blijven de internationale onzekerheden een rem zetten op de activiteiten van beleggers.