Omzet Zalando bijna een kwart hoger

19 april 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) – De Duitse schoenen- en kledingverkoper Zalando heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Uit voorlopige cijfers die de onderneming dinsdag openbaarde, bleek dat de omzet met bijna een kwart is toegenomen.

De internetwinkel rekent op een omzet van 788 miljoen tot 801 miljoen euro. Een jaar terug werd nog voor 644 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken gezet. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) zal uitkomen tussen 12 miljoen en 28 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 29 miljoen euro.

Om de omzetgroei te realiseren investeert het bedrijf fors in marketing en technologie. Dit jaar zullen de investeringen uitkomen op circa 200 miljoen euro, tegenover 60 miljoen euro afgelopen jaar. De definitieve resultaten worden op 12 mei openbaar gemaakt.