Olieprijs op hoogste peil in vijf maanden

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De prijs van Amerikaanse ruwe olie is woensdag voor het eerst sinds november boven de 45 dollar per vat uitgekomen. Een mogelijke daling van de Amerikaanse olievoorraden en een positievere beoordeling van de oliemarkt door de Wereldbank stuwden de prijzen voor de tweede dag op rij omhoog.

Voor een vat Amerikaanse olie werd woensdag rond het middaguur op de termijnmarkt 45,03 dollar betaald, een prijsstijging van 2,2 procent. De prijs van Brentolie ging eveneens omhoog, met 2,6 procent tot 46,94 dollar per vat. De prijzen zijn daarmee ruim de helft hoger dan op het dieptepunt eerder dit jaar.

De Wereldbank heeft zijn prognose voor de gemiddelde olieprijs dit jaar verhoogd, van 37 naar 41 dollar. Daarnaast leken cijfers van een Amerikaanse brancheorganisatie te wijzen op een afname van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Dinsdag stegen de prijzen ook al met zo’n 3 procent.