NWB Bank wil Snel als directievoorzitter

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) wil Menno Snel benoemen tot directievoorzitter. Hij is de beoogd opvolger van Ron Walkier die met pensioen gaat. Walkier heeft er dan 25 jaar op zitten bij de NWB Bank, waar hij sinds 2008 aan het hoofd stond. De NWB Bank is een belangrijke financier van de publieke sector in ons land.

Snel zal tijdens de aandeelhoudersvergadering van 26 april worden voorgedragen. De benoeming gaat per 1 september in voor een periode van vier jaar. De vereiste toestemming van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB) is al verkregen.

Snel werkte eerder op het ministerie van Financiën en enkele jaren binnen pensioenuitvoerder APG. Sinds 2011 is hij bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.