Nikkei verliest na aardbeving

15 april 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten. Een krachtige aardbeving in het zuiden van Japan, waardoor zeker negen mensen om het leven zijn gekomen, drukte het sentiment. Positieve data over de Chinese economie werden daardoor naar de achtergrond gedrukt.

De toonaangevende Nikkei-index sloot 0,4 procent lager op 16.848,03 punten. Vooral in de elektronicabranche vielen harde klappen. Fujitsu leverde meer dan 6 procent in, Casio werd bijna 4 procent minder waard, Sony ruim 3 procent.

Elders in het Verre Oosten was het beeld gemengd. In Seoul zakte de belangrijkste beursgraadmeter 0,1 procent, terwijl die in Sydney 0,7 procent steeg. De Hang Seng in Hongkong verloor 0,2 procent. De beurzen in Shanghai en Shenzhen gingen tot 0,2 procent omlaag.