Nikkei enige lichtpunt in Azië

20 april 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (AFN) – De Japanse aandelenbeurs steeg woensdag, terwijl de meeste overige Aziatische markten terrein verloren. De toonaangevende Nikkei klom 0,2 procent tot 16.906,54 punten. Energiebedrijven trokken de kar in Tokio, waar de winst wel wat werd beknot door een duurdere yen. De Japanse munt steeg nadat uit overheidscijfers bleek dat de export van het land in maart voor de zesde maand op rij afnam.

Mitsubishi was uit de gratie. De autofabrikant gaf aan dat er fouten zijn gemaakt met het testen van het olieverbruik van bepaalde modellen. Het aandeel kelderde ruim 15 procent, het sterkste verlies op één dag sinds juli 2004.

De overige Aziatische beurzen hadden last van de dalende olieprijzen. De voornaamste beurzen op het Chinese vasteland daalden het sterkst in bijna twee maanden en de Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 1,3 procent lager. De Kospi in Seoul ging 0,3 procent omlaag. De All Ordinaries in Sydney ging juist 0,5 procent vooruit.