Nieuwe smartphone stuwt resultaten Samsung

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DAEGU (ANP) – Elektronicagigant Samsung heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van sterke verkopen van zijn nieuwe smartphone Galaxy S7. De omzet nam mede daardoor met 5,6 procent toe tot omgerekend bijna 39 miljard euro, meldde het technologieconcern donderdag op grond van definitieve resultaten.

Samsung, dat ook onder meer consumentenelektronica, chips en beeldschermen maakt, boekte een operationele winst van omgerekend 5,2 miljard euro. Dat is bijna 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf werd daarbij ook geholpen door een zwakkere koers van de Zuid-Koreaanse won.

De Galaxy S7 werd in maart op de markt gebracht, waar Samsung zijn nieuwe smartphones doorgaans pas in april uitbrengt. Daardoor gaf het toestel de verkopen van mobiele apparaten, goed voor ruim de helft van de totale omzet, al in het eerste kwartaal een duwtje in de rug.