NAM gaat evenveel gas boren

19 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat het komende gasjaar (vanaf 1 oktober) evenveel gas oppompen als dit jaar. Volgens het bedrijf zijn er door de nieuwe technieken mogelijkheden om op een veilige manier meer gas te winnen in Groningen, maar de NAM heeft besloten om opnieuw 27 miljard kuub gas op te pompen.

,,Het is duidelijk dat de aardbevingen diep ingrijpen in de levens van de Groningers. Om de rust in Groningen te bewaren zetten we de komende periode in op handhaving van het huidige productieniveau van 27 miljard kubieke meter”, aldus directeur Gerald Schotman.

De hoeveelheid te winnen gas staat in het winningsplan dat de NAM heeft gepubliceerd. Allerlei instanties en de regionale en lokale politiek kunnen hierop nog reageren. Minister Henk Kamp van Economische Zaken neemt uiteindelijk voor 1 oktober een besluit over de gaswinning.