Minder winst voor JPMorgan Chase

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – JPMorgan Chase heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaanse bankgigant kampte onder meer met lagere inkomsten uit de beurshandel en het adviseren bij fusies en overnames. Ook zaten hogere kosten de bank dwars.

De winst in het eerste kwartaal daalde met 7 procent tot 5,5 miljard dollar (4,9 miljard euro). De omzet kwam uit op 24,1 miljard dollar.

Volgens marktkenners kwam de winstdaling niet als een verrassing. Analisten voorspelden eerder al de slechtste start van het jaar voor de bankensector sinds de financiële crisis vanwege turbulentie op de markten en zorgen over de wereldwijde economische groei.

JPMorgan is de eerste van de grote Amerikaanse banken die met cijfers over eerste drie maanden van 2016 naar buiten komt. Later deze week volgen meer branchegenoten.