‘Minder investeringen in start-ups’

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Private financiers hebben in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk minder geld in Nederlandse start-ups gestoken dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Ging het in de laatste drie maanden van 2015 nog om een bedrag van 86 miljoen euro, in de afgelopen periode was dat 69 miljoen euro. Dat meldt accountants- en adviesfirma KPMG woensdag op basis van cijfers van Startup Juncture.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, toen 59 miljoen euro in beginnende bedrijven werd gestoken, is wel sprake van een flinke stijging. ,,Afgelopen jaar is de start-upmarkt enorm verhit geraakt’’, aldus KPMG. Het verschil tussen het laatste kwartaal van vorig jaar en het eerste van dit jaar is echter enorm, geeft hij aan. ,,Mensen zijn weer iets voorzichtiger geworden.’’