Loonsverhoging voor personeel PostNL

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – PostNL heeft met betrokken vakbonden een principeakkoord bereikt over de cao voor het hele bedrijf en voor personeel dat op zaterdag post rondbrengt. Dat meldde het postbedrijf donderdag.

Medewerkers van PostNL worden drie loonsverhogingen van 0,5 procent per stuk in het vooruitzicht gesteld, in de periode tot en met maart volgend jaar. De eerste geldt met terugwerkende kracht sinds januari dit jaar. De toeslag voor werk op onregelmatige tijden, zoals op zaterdag, wordt dit jaar afgebouwd, in ruil voor een eenmalige compensatie.

De bonden leggen de principeakkoorden voor aan hun leden. Naar verwachting is eind mei duidelijk of zij er ook mee instemmen. De cao van PostNL geldt voor vrijwel alle medewerkers die werken bij de onderdelen Pakketten, Mail in Nederland en op het hoofdkantoor van het bedrijf.