KvK maakte fouten bij inkoop

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De Kamer van Koophandel (KvK) heeft vorig jaar voor 38 miljoen euro aan dienstverlening ingekocht waarbij de aanbestedingsregels niet goed zijn toegepast. Dat blijkt uit het jaarverslag van de KvK dat donderdag naar buiten kwam.

Circa twee derde van dat bedrag is gerelateerd aan contracten die zijn afgesloten in de periode voorafgaand aan de fusie van veertien organisaties tot een nieuwe KvK begin 2014. Het gaat daarbij vooral om contracten voor ICT-dienstverlening, facilitaire zaken (zoals schoonmaak en beveiliging) en de OV-jaarkaart voor medewerkers.

Bij deze contracten werd vaak gebruikgemaakt van verlengingsopties in eerder afgesloten contracten, terwijl deze eigenlijk beëindigd of opnieuw aanbesteed hadden moeten worden.