Japanse beleggers hopen op steun

22 april 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten. Beleggers putten moed uit mediaberichten dat de Japanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de financiële sector overweegt.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een winst van 1,2 procent op 17.572,49 punten. Persbureau Bloomberg meldde vrijdag op basis van ingewijden dat de Bank of Japan zou overwegen banken geld uit te lenen tegen negatieve rentes. Banken zouden daardoor geld toe krijgen op het geld dat ze van de centrale bank lenen.

Elders in de regio was het sentiment op de beurzen minder positief. De Kospi in Seoul leverde 0,3 procent in, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent zakte. In Hongkong stond de Hang Seng in de middaghandel 0,8 procent in de min. De beurs in Shanghai ging 0,4 procent achteruit.