Import tweedehands auto’s overtreft export

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

HEERHUGOWAARD (ANP) – Autohandelaren hebben vorig jaar voor het eerst meer geld verdiend met de import van tweedehands auto’s dan met de export. In 2012 was de omzet uit import nog maar de helft van die uit export, meldde VWE voertuiginformatie en -documentatie donderdag.

Het aantal geïmporteerde wagens ligt met 140.000 nog wel veel lager dan de 242.000 uitgevoerde auto’s. Dat de omzet toch hoger is komt doordat de auto’s die het land verlaten meestal ouder, en dus minder waard zijn.

De totale Nederlandse handel in occasions was vorig jaar goed voor een omzet van 16,3 miljard euro. Dat is een stijging van 8,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het allergrootste deel van de occasionomzet komt nog altijd uit de binnenlandse verkopen van bedrijven aan consumenten.