Huffington in bestuur Uber

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse taxidienst Uber heeft Arianna Huffington opgenomen in zijn bestuur. De oprichter en hoofdredacteur van The Huffington Post moet met ,,optimistisch leiderschap” een bijdrage gaan leveren aan de onderneming.

De 65-jarige Huffington is de eerste vrouw in het bestuur van Uber, waar ook bijvoorbeeld investeerder Bill Gurley en David Plouffe deel van uitmaken. Laatstgenoemde was de politiek strateeg tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama in 2008. Ubertopman Travis Kalanick heeft ook aangegeven dat hij nog een schaakgrootmeester in zijn bestuur wil.

Uber, dat gezien wordt als de meest waardevolle start-up ter wereld, werd na een financieringsronde in december gewaardeerd op 62,5 miljard dollar.