Hogere opening op Wall Street

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Net als in Europa kreeg de handel op Wall Street steun van de sterk stijgende olieprijzen. Ook positieve opmerkingen van Fed-voorzitter Janet Yellen over de economie stuwden het sentiment. Ze liet weten dat de Amerikaanse economie goed op koers ligt met een sterke arbeidsmarkt.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent hoger op 17.636 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2054 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,7 procent tot 4880 punten.

Het in New York genoteerde Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors won in de vroege handel ruim 3 procent. Het concern zou zijn divisie die relatief eenvoudige elektronicacomponenten als transistoren en diodes maakt willen verkopen. Het onderdeel zou minstens 2 miljard dollar moeten opbrengen.