Harley wint buiten VS aan populariteit

19 april 2016Leestijd: 1 minuut

MILWAUKEE (ANP) – Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal van het jaar meer motorfietsen aan de man gebracht, dankzij hogere verkopen buiten de Verenigde Staten. Op de thuismarkt verkocht Harley een fractie minder motorfietsen. De VS zijn goed voor meer dan de helft van het totaal.

In totaal vond Harley voor krap 57.500 nieuwe motorfietsen een eigenaar. Europa, het Midden-Oosten en Afrika waren goed voor 10.210 voertuigen, een stijging met krap 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Azië steeg het aantal verkochte motorfietsen met 6,6 procent tot 7566.

De totale verkopen vielen 1,4 procent hoger uit. De omzet steeg tot 1,58 miljard dollar (1,4 miljard euro), tegen 1,51 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst daalde van 270 miljoen dollar, naar 250 miljoen dollar. Harley houdt voor heel 2016 vast aan een verkoopplus van 1 tot 3 procent.