Extra steun voor ontslagen winkelpersoneel

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De duizenden winkelmedewerkers die de afgelopen tijd hun baan verloren door faillissementen krijgen hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Door de ondergang van onder meer V&D en Perry Sport zitten naar schatting zo’n 3200 werknemers thuis, met name ouderen . Dat zegt directeur Peter Cras van het Kenniscentrum Handel, waarin werkgevers en vakbonden verenigd zijn.

Het platform Loopbaansupport Detailhandel biedt nu een telefonische hulplijn, website, coaching en diverse workshops. Daar is met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 900.000 euro voor uitgetrokken.

De hulp is een aanvulling op bestaande projecten om mensen weer aan het werk te krijgen, zoals die van uitkeringsinstantie UWV. ,,Er zijn al heel veel initiatieven, en wij kunnen ook geen ijzer met handen smeden, maar wij wilden ook iets doen.”