Europese beurzen openen vlak

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen openden donderdag vlak, na de sterke opmars een dag eerder. In Amsterdam, waar de graadmeter woensdag op het hoogste niveau van dit jaar sloot, ging de aandacht onder meer uit naar het handelsbericht van Unilever over het eerste kwartaal.

De AEX noteerde kort na de opening 0,3 procent lager op 448,90 punten en de MidKap-index daalde een fractie tot 686,26 punten. De toonaangevende indices in Londen en Parijs leverden tot 0,3 procent in, terwijl de DAX in Frankfurt onveranderd was.

Unilever rapporteerde een omzet van 12,5 miljard euro over de eerste drie maanden, 2 procent minder dan een jaar eerder. De was- en voedingsmiddelenproducent kampte met negatieve wisselkoerseffecten, die in financiële zin een goede gang van zaken in met name opkomende markten teniet deden. In Europa daalde de omzet van het concern. De zwaargewicht trok met een koersverlies van 1,8 procent een wissel op de AEX.