Canon en Apple kleuren Nikkei rood

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De Japanse Nikkei-index is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers in Tokio verwerkten enerzijds een winstwaarschuwing van elektronicaconcern Canon. Daarnaast zette zwakke resultaten van techreus Apple de koersen van toeleveranciers aan het Amerikaanse bedrijf onder druk.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een verlies van 0,4 procent op 17.390,49 punten. Canon verloor 5,3 procent. Het bedrijf gaat er van uit dat de nettowinst over het hele boekjaar fors lager zal uitvallen dan eerder voorzien. Het bedrijf wijt de daling onder meer aan de dure yen.

Apple-leveranciers als Alps Electric (min 1,2 procent) en Murata Manufacturing (min 4,4 procent) zagen hun beurswaarde in Tokio afnemen, nadat Apple dinsdag nabeurs in New York meldde dat voor het eerst in dertien jaar een omzetdaling in de boeken is gezet.

In Seoul daalde de Kospi-index 0,2 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,6 procent omlaag ging. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,5 procent in de min.