Candy Crush Saga populairste game-app

18 april 2016Leestijd: 1 minuut

HOUTEN (ANP) – Candy Crush Saga is de populairste game-app van het moment. Het spelletje is in Nederland op 2,6 miljoen smartphones geïnstalleerd. Daarmee is het populairder dan Wordfeud en Candy Crush Soda Saga. De nummers twee en drie op de ranglijst zijn op 1,5 miljoen smartphones geïnstalleerd, zo blijkt zondag uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

Vrouwen hebben de spelletjes vaker op hun mobiel geïnstalleerd dan mannen. Candy Crush Saga is door 27 procent van de vrouwen gedownload, terwijl 17 procent van de mannen het spel heeft geïnstalleerd. Daarbij groeit het percentage vrouwen dat de populairste game-app installeert, terwijl de populariteit van de app bij mannen juist afneemt.

Van alle beschikbare apps is de categorie voice/instant messaging en foto’s, zoals WhatsApp en Facebook, nog altijd het meest populair. Wel is bij deze groep sprake van stabilisatie. Dat suggereert volgens de onderzoekers dat zij hun hoogtepunt hebben bereikt.

Verder valt op dat applicaties om spullen mee te kopen of verkopen steeds populairder worden. Een derde van de Nederlandse smartphone-gebruikers had een dergelijke app zoals Marktplaats of Vakantieveilingen geïnstalleerd, tegenover 27 procent een jaar eerder.