‘Britse warenhuisketen BHS op rand afgrond’

25 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse warenhuisketen BHS staat op het punt om uitstel van betaling te vragen. Daardoor staan bij elkaar zo’n 11.000 banen op de tocht. Dat meldde persbureau Reuters zondag op gezag van bronnen rond het bedrijf.

BHS, dat sinds vorig jaar eigendom is van een groep investeerders, kampt al langer met moordende concurrentie in het Britse winkellandschap. De 88 jaar oude warenhuisketen telt 164 vestigingen. Daar werken bij elkaar bijna 8000 vaste medewerkers en daarnaast zo’n 3000 uitzendkrachten.

De concurrent van onder meer Marks & Spencer kwam eerder dit jaar met zijn schuldeisers een reddingsplan overeen dat doet denken aan dat van het Nederlandse V&D. Ook BHS hoopte het hoofd boven water te kunnen houden dankzij fikse huurkortingen. Voor V&D viel het doek uiteindelijk alsnog.