BEURZEN AEX opent Koningsdag met verlies

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (AFN) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen. Elders in Europa kleurden de koersborden eveneens overwegend rood. De handel op Beursplein 5 zal vanwege Koningsdag dun zijn. De aandacht gaat vooral uit naar buitenlandse bedrijven die de boeken openden.

Kort na de openingsbel stond de AEX-index 0,4 procent lager op 445,65 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 665,47 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen koersten tot 0,3 procent lager, die in Parijs won 0,1 procent.

In Brussel won supermarktconcern Delhaize 2,8 procent. De fusiepartner van Ahold zag de omzet afgelopen kwartaal met 5,7 procent oplopen, terwijl de winst bijna vier keer hoger uitviel dan een jaar eerder. In het kielzog won Ahold op het Damrak 2,5 procent.

In Frankfurt won sportartikelenproducent Adidas 5 procent. De Duitsers verwachten over het hele jaar fors meer winst te maken dan eerder voorzien.