‘Bestuurder Emirates weigert topbaan AF-KLM’

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe topman een blauwtje gelopen bij Thierry Antinori, de Franse nummer twee bij zijn Arabische concurrent Emirates. Dat schrijft zakenkrant La Tribune donderdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Antinori begon zijn loopbaan in de luchtvaart in de jaren tachtig bij Air France, maar stapte in 1999 over naar de Duitse aartsrivaal Lufthansa. Sinds 2011 werkt hij bij Emirates, waar hij inmiddels de functie van commercieel directeur bekleedt.

Topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM kondigde vorige week zijn vroegtijdige vertrek aan. Hij wordt de baas van brancheorganisatie IATA. Antinori werd genoemd als een mogelijke opvolger, maar de luchtvaartveteraan zou zijn voormalige werkgever desgevraagd nee hebben verkocht.