Aziatische beurzen in de lift

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio steeg donderdag voor de derde dag op rij. Verwachtingen dat de Japanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat nemen, stuwden het sentiment. Ook elders in het Verre Oosten gingen de graadmeters omhoog, gesteund door onder meer een stijgende olieprijs.

De toonaangevende Nikkei sloot met een winst van 2,7 procent op 17.363,62 punten. Mitsubishi kreeg donderdag opnieuw forse klappen en kelderde ruim 20 procent. Het autobedrijf ging woensdag al ruim 15 procent in waarde achteruit toen het aangaf fouten te hebben gemaakt met het testen van het olieverbruik van bepaalde modellen.

In Sydney sloot de All Ordinaries 1,1 procent in de plus. De Kospi in Seoul won 0,8 procent en de Hang Seng in Hongkong koerste in de middaghandel 1,7 procent hoger.