Arcadis stevig onderuit op Damrak

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn donderdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan. In Amsterdam moest advies- en ingenieursbureau Arcadis het bezuren na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook werd het weinig verrassende rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) verwerkt.

Op het Damrak sloot de AEX-index uiteindelijk 0,6 procent in de min op 453,47 punten. De MidKap ging 1,2 procent omlaag tot 671,07 punten. De indices in Parijs en Londen sloten tot 0,5 procent lager. De DAX-index in Frankfurt ging 0,1 procent vooruit.

Arcadis was de gebeten hond op Beursplein 5. Het zag zijn beurswaarde krap 10 procent kelderen en was daarmee veruit de grootste daler bij de middelgrote fondsen. De onderneming behaalde in het eerste kwartaal een lagere omzet en winst, mede als gevolg van de zware economische crisis in Brazilië.