Wall Street met winst de handel uit

03 maart 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag met winst gesloten. Beleggers deden rustig aan in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd. Wel werden cijfers verwerkt over de arbeidsproductiviteit, fabrieksorders en de dienstensector.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot in een tamme sessie uiteindelijk 0,3 procent hoger op 16.943,90 punten. De bredere S&P 500 zag de winst in het laatste handelsuur oplopen tot 0,4 procent en sloot op 1993,40 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent op 4707,42 punten.

Yahoo ging 0,1 procent lager de handel uit. Financieel directeur Ken Goldman van de internetonderneming gaf aan dat Yahoo een snelle verkoop wil van patenten, eigendommen en andere niet-kernactiviteiten ter waarde van 1 tot 3 miljard dollar.

Herbalife

Herbalife sloot 7 procent in de min. De eerder al van fraude betichte verkoper van dieetproducten moest bekennen dat onlangs gerapporteerde cijfers over de groei van het aantal klanten niet blijken te kloppen. Groothandelsbedrijf Costco Wholesale leverde 0,8 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers.

Wederom stond Chesapeake Energy in de schijnwerpers. Het bedrijf hoeft niet te vrezen voor mogelijke aanklachten vanwege frauduleus handelen van voormalig topman Aubrey McClendon. Beleggers zetten het aandeel ruim een kwart hoger nadat het een dag eerder ook al fors had gewonnen. Overigens kwam McClendon zelf woensdag om het leven bij een ongeluk.

Overheidscijfers

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat de krimp van de arbeidsproductiviteit in de VS in het vierde kwartaal is meegevallen. Anderzijds vielen de jongste cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering iets hoger uit dan verwacht. De activiteit in de dienstensector groeide vorige maand minder sterk dan in januari en de fabrieksorders namen minder sterk toe dan verwacht.

De euro was 1,0963 dollar waard, tegen 1,0960 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 34,72 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 37,16 dollar per vat.