‘Positieve stemming op Damrak houdt aan’

02 maart 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs opent woensdag naar verwachting opnieuw met winst. Beleggers verwerken na de opmars van de afgelopen dagen onder meer bedrijfsnieuws over Delta Lloyd, Fagron en Corbion.

Grootaandeelhouder Highfields Capital liet dinsdagavond weten tegen de voorgestelde claimemissie van Delta Lloyd te zijn. Volgens de investeerder, die ruim 9 procent van de aandelen bezit, heeft de verzekeraar voldoende kapitaal en is de emissie van 650 miljoen euro onnodig. Het toonaangevende adviesbureau Glass Lewis zou de emissie wel zien zitten en raadt aandeelhouders aan in te stemmen.

Fagron maakte bekend voor in totaal 220 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. De toeleverancier aan apotheken verkeert financieel in zwaar weer door een wijziging in Amerikaanse regels rond de vergoeding van sommige geneesmiddelen.

Corbion

Aandeelhouders van Corbion kunnen uitzien naar een extra beloning van in totaal 75 miljoen euro. Het voormalige CSM boekte vorig kwartaal opnieuw betere resultaten dan een jaar eerder en is van plan voor 50 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. De producent van voedingsingrediënten en chemicaliën maakte verder bekend de bouw van een PLA-fabriek in Thailand door te zetten.

Een indicatief bod op Groothandelsgebouwen is door aandeelhouders afgewezen. Het bedrijf dat het Groot Handelsgebouw in Rotterdam beheert is de afgelopen tijd door diverse partijen benaderd voor een overname. Er lopen nog gesprekken met andere geïnteresseerden.

Winst

Unibail-Rodamco heeft voor 500 miljoen euro aan obligaties geplaatst. Het Franse-Nederlandse vastgoedbedrijf gebruikt de opbrengst voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De AEX-index in Amsterdam sloot dinsdag met 2,2 procent winst op 436,81 punten. De MidKap steeg 1,4 procent tot 669,29 punten. De indices in Londen en Parijs wonnen 0,9 en 1,2 procent. De beurs in Frankrijk kreeg er 2,3 procent bij.

Voor een vat Amerikaanse olie moest 1,7 procent meer worden betaald bij 34,31 dollar. Brent werd 0,9 procent duurder bij 36,89 dollar per vat. De euro was 1,0843 dollar waard, tegen 1,0871 dollar een dag eerder.