Nikkei sluit met verlies

08 maart 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met verlies gesloten. De verdere aansterking van de yen zette een rem op de aandelenhandel, terwijl de krimp van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal werd bevestigd en China met onverwacht slechte berichten over zijn export kwam.

De toonaangevende Nikkei-index leverde 0,8 procent in tot 16.738,15 punten. Volgens een nieuwe schatting ging de Japanse economie in de laatste drie maanden van vorig jaar 0,3 procent achteruit ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarmee was de krimp iets beperkter dan de min van 0,4 procent die eerder werd gemeld.

Elders in de regio gingen de aandelenbeurzen ook achteruit, mede door de onverwacht sterke krimp van de Chinese export. De beurs in Shanghai noteerde tegen het einde van de handelsdag 0,9 procent in de min, Hongkong verloor tussentijds 0,7 procent. Ook de beurzen in Seoul en Sydney leverden bijna 1 procent in.