Eneco had het weer mee in 2015

02 maart 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Energiebedrijf Eneco had afgelopen jaar de weersomstandigheden mee. Ondanks de extreem zachte maanden november en december was het gemiddeld iets minder warm dan in 2014, wat het gasverbruik ten goede kwam. Ook waaide het harder, waardoor meer stroom kon worden opgewekt met eigen windmolens.

Dankzij die rugwind wist Eneco de winst op peil te houden, blijkt uit de woensdag gepubliceerde jaarcijfers. Onder de streep bleef 208 miljoen euro over, 2 miljoen meer dan een jaar eerder. De omzet zakte wel met 6,7 procent tot 4,3 miljard euro. Dat komt door lagere prijzen. Ook waren klanten gemiddeld genomen zuiniger met elektriciteit.

Eneco investeerde afgelopen jaar 715 miljoen euro in verduurzaming van de energievoorziening en in verbetering en uitbreiding van zijn energienetten. Dat is minder dan in de twee voorgaande jaren.